Thursday, January 5, 2012

Yahudi yang bijak


Tahukah anda, bangsa yang paling BIJAK di dunia adalah YAHUDI. Mereka bijak kerana mereka belajar dari kepayahan yang mereka lalui, semenjak di usir dari Tanah Air Sendiri.

 Akhirnya, jadilah mereka bangsa yang terusir, tanpa ada Negara BERDAULAT hingga ke hari ini. Mereka terusir kerana kekejaman mereka dan keengkaran mereka, padahal Allah terlalu sayangkan mereka.

 Allah bagi mereka nikmat macam2,,dana kebanyakkan Nabi juga dari suku mereka,,tapi mereka kejam dengan membunuh Nabi2 tersebut. 2000 tahun menjadi pelarian,,akhirnya mereka bnagkit untuk merebut BAITUL MAQDIS,,yang dirasakan mereka itulah NEGARA MEREKA menurut ajaran JUIDEISMA. Padahal BAITUL MAQDIS adalah tempat SUCI orang-orang ISLAM selain daripada MAKKAH dan MADINAH. 

Sebab tu,  mula2 kiblat orang ISLAM,,mengarah ke BAITUL MAQDIS,,kemudiannya ALLAH tukar ke MAKKAH al-Muakarramah,,untuk ISLAM lebih di pandang MULIA,,,dan mengangkat tinggi nilai HUKUM ISLAM, YANG TELUS LAGI QUDUS. SESUAI DENGAN AGAMA NABI IBRAHIM.

DAN SESUAI DENGAN AGAMA YANG TELAH DI BAWA OLEH KHATAMUL ANBIYA,,NABI MUHAMMAD SAW. Wahai kaum Muslimin, jangan biar mereka merebut TANAH SUCI kita,,TANAH SUCI PALESTINA, itu kepunyaan orang2 ISLAM, mari bersama kita semarakkan perjuangan, bersama anak2 watan PALESTINA untuk membebaskan TANAH SUCI KITA, BAITUL MAQDIS. Wallahua’lam


Sesungguhnya, orang Yahudi ada perangai yang amat buruk. Maka munasabahnya mereka serang orang yang ingin membuat kebajikan, rombongan yang hendak menolong orang dalam kesusahan dan yang mahu menghulur bantuan kepada penduduk Palestin di Gaza. Allah Subhanahu wa taala (SWT) menceritakan perangai mereka itu di dalam Al-Quran. Firman Allah SWT,
(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku” (4). Bapanya berkata: Wahai anakku! Janganlah engkau ceritakan mimpimu kepada saudara-saudaramu, kerana aku khuatir mereka akan menjalankan sesuatu rancangan jahat terhadapmu. Sesungguhnya syaitan adalah musuh yang nyata bagi manusia (5). Dan demikianlah caranya Tuhanmu memilihmu dan akan mengajarmu takbir mimpi serta akan menyempurnakan nikmatNya kepadamu dan kepada keluarga Yaakub sebagaimana Dia telah menyempurnakannya kepada datuk nenekmu dahulu: Ibrahim dan Ishak. Sesungguhnya Tuhanmu Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana (6). Demi sesungguhnya! (Kisah) Nabi Yusuf dengan saudara-saudaranya itu mengandungi beberapa pengajaran bagi orang-orang yang bertanya (tentang hal mereka untuk mengambil iktibar) (7).

Berpandukan kisah yang dipaparkan di dalam al-Quran di atas, Nabi Yusof alaihimus salam (AS) yang mempunyai 12 adik-beradik itu telah bermimpi dan mimpinya itu diberitahu kepada ayahnya, Nabi Yaakub (nabi daripada golonganYahudi).
Ayahnya pula mendengar cerita dari Nabi Yusof itu lalu menasihati Nabi Yusof, agar atak payahlah menyebut cerita mimpinya itu kepada adik-beradiknya, nanti mereka akan sabotaj, atau berusaha untuk mengkhianati Nabi Yusof.
Ini satu kisah peangai orang Yahudi yang asalnya dari keturunan Nabi Yaakub adalah sama dengan perangai (sifat) adik-beradik Nabi Yusof yang boleh kita fahami daripada cara jawapan adik-beradik Nabi Yusof yang mereka berkata, “kita buang jauh-jauh Nabi Yusof itu agar kita jadi baik, atau kita bunuh saja Nabi Yusof untuk kita jadi orang soleh.”
Akhirnya, adik-beradik Nabi Yusof itu bertemu dengan Nabi Yusof dan adik-beradiknya mengaku bahawa Nabi Yusof berada di pihak yang benar.
Maka, perangai Yahudi ini masih ada sampai sekarang. Mereka bunuh Arab, bunuh Palestin dan serang Iraq. Sampai pula orang Amerika sendiri turut dibunuhnya.
Sedangkan mereka tahu, apa yang mereka buat itu adalah tidak benar, malah mereka tahu bahawa mereka di pihak yang salah.
Pernah dalam kes serangan ke atas Iraq dan pembunuhan Saddam Hussein, bekas Presiden Amerika Syarikat mengaku yang tindakan itu atas sebab maklumat salah – kononnya Saddam Hussein ada menyimpan senjata pemusnah. Hakikatnya mereka sudah tahu, mereka menerima maklumat yang salah. Soalnya, kenapa lepas itu mereka serang juga Iraq, ttidak padan dengan itu, mereka buru pula Saddam. Akibatnya, keadaan di Iraq tidak aman sampai sekarang.
Nyatalah, betapa perangai Yahudi itu akhirnya akan berdepan dengan pengakuan bahawa Islam di pihak yang benar. Natijahnya, kebenaran berada di sebelah Islam.
Perkara yang sama dialami oleh golongan pejuang Islam hari ini. Ada pihak yang mengaku Islam, tetapi berjuang sekular. Malah asyik melawan Islam. Sedangkan mereka tahu berjuang atas landasan sekular itu salah dan berjuang Islam itu adalah benar.
Sehubungan itu, keputusan ahli-ahli yang berhormat membawa dan meluluskan usul dalam sidang Dewan Undangan Negeri Kelantan tempoh hari (8 Rejab 1431/21 Jun lalu) memang betul dan kena pada masanya. Sesungguhnya, ia sebagai tanda kita mengutuk perangai Yahudi yang dilaknat Allah SWT.

No comments:

Post a Comment